Η Σχεδιάστρια | Avlaia - Χειροποίητα κοσμήματα & αξεσουάρ

Αναζήτηση

Avlaia - Χειροποίητα κοσμήματα & αξεσουάρ

Ζώντας την επιχειρηματική δραστηριότητα ετών της οικογένειάς της, η Ανθή Ζαχαράκη ήταν από τα παιδικά της χρόνια πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό. Η μαγευτική πόλη του Ναυπλίου που πέρασε την παιδική και εφηβική της ζωή καθόρισε την αισθητική της και αποτέλεσε πρωταρχική πηγή έμπνευσης. Οι σπουδές της στα παιδαγωγικά στάθηκαν αφορμή, για να δει πιο καθαρά αυτό που από μικρή ηλικία ήταν φανερό σε όλους γύρω της: ένα ακατέργαστο ταλέντο. Tο πάθος της για την ομορφιά και μία βαθιά εσωτερική αναζήτηση την οδήγησαν στο ταξίδι της καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η φαντασία και η έμπνευση δημιούργησαν μια ιδιαίτερη διαδρομή πάνω στον δρόμο που είχε ανοίξει η μητέρα της Νίκη Ζαχαράκη, όταν δειλά-δειλά ασχολήθηκε με τη κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Το πρώτο κατάστημα στην παλιά πόλη του Ναυπλίου έδωσε το όνομα ΑΥΛΑΙΑ στην οικογενειακή επιχείρηση, καθώς εκτός των άλλων φιλοξενούσε στους χώρους του θεατρικά κουστούμια από γνωστά βεστιάρια των Αθηνών. Η Ανθή στάθηκε δίπλα στη μητέρα της και την ακολούθησε με πιο συστηματικές σπουδές στο σχεδιασμό κοσμημάτων και στη μελέτη πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων. Δίνοντας νέα πνοή στην οικογενειακή επιχείρηση, εφάρμοσε μία σειρά από πρακτικές για μια νέα εικόνα και μία σύγχρονη εταιρεία.

Με ισχυρό προσωπικό αισθητικό κριτήριο, η Ανθή μετατρέπει τα βιώματά της και τα ερεθίσματα από το περιβάλλον σε σχέδια μοναδικά. Θεωρεί ότι κάθε κόσμημα αποτελεί την έκφραση της ιστορίας κάθε γυναίκας. Το ασήμι, ο χρυσός και οι ημιπολύτιμοι λίθοι μετατρέπονται στα χέρια της σε μοναδικές οπτικές εμπειρίες. Αναμειγνύοντας το χρώμα μετάλλων και λίθων με τη φόρμα των σχεδίων με τον πλέον αυθόρμητο τρόπο, ισορροπεί μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, με παιχνιδιάρικες πινελιές, δημιουργώντας ένα δικό της προσωπικό στυλ. Επιθυμία της αποτελεί τα κοσμήματά της να γίνονται αντικείμενο αγάπης από τις γυναίκες που τα φορούν, ενσαρκώνοντας τις πιο βαθιές τους αισθητικές εμπειρίες και αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς και των αναμνήσεών τους.

Back to Top